dilluns, 21 de maig del 2012

22 de maig vaga d'ensenyament

Reproduim aquí la carta conjunta que han fet els diferents sindicats de l'Ensenyament de cara a la vaga del proper 22 de maig.

Benvolguts, benvolgudes,

Com ja deveu saber, el proper dimarts, 22 de maig, hi ha convocada una VAGA ESTATAL DE TOT L’ENSENYAMENT per tal d’aturar les retallades que els diferents governs (estatal i autonòmics) estan aplicant en contra de l’educació pública.

A Catalunya tenim més motius encara per protestar, ja que la consellera Irene Rigau ha decidit aplicar totes les mesures proposades pel ministre Wert, a les quals cal afegir les que el mateix Departament d’Ensenyament ja porta temps aplicant.
En conseqüència, es reduirà encara més el professorat als centres, s’augmentarà el nombre d’alumnes per aula, s’augmentaran les hores lectives del professorat i el Departament no subsituirà les baixes fins que hagin transcorregut els 10 primers dies. Tot això suposarà una pèrdua de docents que dedicaven temps a tractar amb les famílies i a atendre la diversitat, cosa que dificultarà encara més la possibilitat d'atendre l’alumnat amb més dificultats i farà retrocedir molts anys el model d’educació pública que a poc a poc havíem anat construint.
Les noves actuacions se sumen a les reduccions dels ajuts a les escoles bressol, a l’aturada de les construccions escolars, a la retallada dels ingressos per cobrir les despeses de funcionament dels centres públics, a la reducció de beques i ajuts a les famílies i AMPES per material escolar, menjador, transport i activitats extraescolars, a l’aturada de nous cicles formatius i a la imposició de noves taxes per estudiar formació professional. Tot plegat provocarà la privatització de l’educació a Catalunya i en farà recaure el cost en les famílies i els sectors més desafavorits i ja més castigats per l’actual crisi.
Davant d’aquesta situació, els sindicats USTEC•STEs, CCOO, ASPECP-SPS, FETE-UGT i CGT hem convocat aquesta vaga, a la qual les federacions de pares i mares i tota la Comunitat Educativa de Catalunya (MUCE) ha donat el seu suport.
Estem absolutament convençuts i convençudes que l’ensenyament públic és un pilar fonamental en una societat democràtica i que cal defensar-lo col·lectivament i amb fermesa. És per això que us convidem a donar el vostre suport a la VAGA i a participar activament a la MANIFESTACIÓ que es convocarà el mateix dia 22 de maig a les 12,30 hores a la plaça Universitat.
Sabem que us estem demanant un esforç, però els fruits d’aquesta lluita conjunta seran per a l’educació pública, la de tots i totes, la vostra i la nostra.
 
Cordialment,
ELS SINDICATS CONVOCANTS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada